ARGANOVÝ OLEJ NEBOLI MAROCKÉ ZLATO

Argania Spinosa kerneil oil, česky označovaný jako hydrogenovaný olej z jader Argánie trnité, je nejčastěji znám pod jednoduchým názvem Arganový olej.

ARGANOVÝ OLEJ NEBOLI MAROCKÉ ZLATO

Arganový olej je vyráběný z plodů stromu Argánie trnité, které rostou pouze v jihozápadním Maroku, proto je označován za jeden z nejdražších a nejcennějších olejů na světě vzhledem k velmi malé oblasti rozšíření stromů.

Na jeden litr arganového oleje je potřeba až 30 kg plodů arganie a jeho výroba, při které jsou tradičním způsobem plody vytloukány zabere mnohdy až 20 hodin.

Ne nadarmo se arganovému oleji přezdívá marocké zlato. V posledních letech získává tento vzácný olej stále vyšší popularitu, a to nejen v kosmetickém průmyslu, své uplatnění našel i v potravinářství.

 

ÚČINKY ARGANOVÉHO OLEJE NA PLEŤ

Arganový olej obsahuje vysoké množství účinný látek, zejména vitaminu E, karotenu, esenciálních mastných kyselin, vitaminu A a F. Za nejdůležitější funkci vitaminu E se pokládá jeho silná antioxidační činnost chránící buněčné membrány před poškození volnými radikály.Z hlediska obličejové kosmetiky vitamin E zabraňuje stárnutí a omlazuje pleť. Vitamin A se v posledních letech dostává do popředí zájmu, a to díky příznivým účinkům na zralou pleť. Regeneruje poškozenou pokožku UV zářením a zvyšuje její elasticitu. Vitamín F hydratuje pleť a zpomaluje proces stárnutí buněk pokožky.

Arganový olej je ideální pro suchou, citlivou i normální pleť, zkrátka je doporučován pro všechny typy pokožky obličeje. Mezi jeho nejznámější účinky patří zvyšování elasticity kůže, potlačení projevů stárnutí kůže a vyhlazení vrásek. Bývá často používán v boji s akné, kdy nežádoucí pupínky vysušuje a zároveň čistí pokožku.

Díky vysokému podílu antioxidantů regeneruje a vyživuje pleť. V kosmetickém průmyslu je oblíbený i pro své všestranné hojivé účinky, napomáhá hojení ekzému, lupénky nebo při kožních zánětech.

 

c             v 

HISTORIE PARFÉMŮ

HISTORIE PARFÉMŮ Historie vůní sahá do daleké minulosti, a ačkoliv se může zdát, že používání parfémů je neodmyslitelně spjato s moderní dobou, vyvedeme vás z omylu. Říká se, že parfém je starý jako lidstvo samo, ale kde nebo kdy byl první parfém přesně vyroben se můžeme jen dohadovat.

Čtěte více...

KONOPNÝ OLEJ

KONOPNÝ OLEJ Konopný olej neboli Sativaseedoil, je rostlinný olej získávaný z lisování semen rostlin rodu konopí. Je získáván z tzv. technického konopí, který neobsahuje návykové látky THC.

Čtěte více...

EXTRAKT Z LISTŮ ALOE VERA

EXTRAKT Z LISTŮ ALOE VERA Využívání Aloe jako léčivé rostliny má velmi dlouhou historii, která sahá do daleké minulosti. První zmínky o léčivých účincích této rostliny pocházejí ze Sumerské říše a datují se do období tisíce let před naším letopočtem.

Čtěte více...

ARGANOVÝ OLEJ NEBOLI MAROCKÉ ZLATO

ARGANOVÝ OLEJ NEBOLI MAROCKÉ ZLATO Argania Spinosa kerneil oil, česky označovaný jako hydrogenovaný olej z jader Argánie trnité, je nejčastěji znám pod jednoduchým názvem Arganový olej.

Čtěte více...

ZÁZRAK JMÉNEM KYSELINA HYALURONOVÁ

ZÁZRAK JMÉNEM KYSELINA HYALURONOVÁ Snad každý z nás už o zázraku jménem kyselina hyaluronová někdy zaslechl. V posledních letech její popularita stále stoupá, zejména v kosmetickém průmyslu.

Čtěte více...

Přihlášení

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Vice info