KONOPNÝ OLEJ

Konopný olej neboli Sativaseedoil, je rostlinný olej získávaný z lisování semen rostlin rodu konopí. Je získáván z tzv. technického konopí, který neobsahuje návykové látky THC.

KONOPNÝ OLEJ

Konopný olej má celou řadu pozitivních účinků, oblíben je především v kosmetickém průmyslu, kde bývá přidáván do produktů pečujících o pleť nebo vlasy, využíván může být i v kuchyni, při přípravě či dochucování pokrmů a v neposlední řadě bývá doporučován jako vhodný doplněk stravy.

Účinná látka obsažená v konopném oleji se nazývá cannabidiol (CBD) a je unikátní tím, že ji nenajdeme v žádné jiné rostlině a mají desítky pozitivních farmakologických účinků na lidské zdraví.

Konopný olej obsahuje vysoké množství esenciálních mastných kyselin, fytosteroly, vápník, draslík, železo, hořčík, a vitaminy A, B, D a E.

 

KONOPNÝ OLEJ PRO KRÁSU

Konopný olej je pro své široké účinky přidáván do kosmetických produktů, najít ho můžeme v krémech, sérech, masážních emulzích nebo šamponech. Tento zázračný a léčivý olej působí v nanesení na pokožku antibakteriálně, protizánětlivě a regeneračně, zároveň se dobře vstřebává a pleť není po jeho použití mastná.

Je hypoalergenní, vhodný tedy i pro citlivou nebo ekzematickou pokožku nebo jemnou dětskou pleť. Konopný olej je doporučován při léčbě lupénky, akné, atopického ekzému, otoků, pomáhá zmírňovat alergické reakce a podporuje hojení ran.

Další nespornou výhodou při použití konopného oleje je jeho přirozená ochrana před ultrafialovým zářením a zvyšování odolnosti pleti vůči negativním vlivům z okolí. Zpomaluje projevy stárnutí kůže, omezuje tvorbu vrásek, hydratuje a zvláčňuje pleť.

 

d      D

HISTORIE PARFÉMŮ

HISTORIE PARFÉMŮ Historie vůní sahá do daleké minulosti, a ačkoliv se může zdát, že používání parfémů je neodmyslitelně spjato s moderní dobou, vyvedeme vás z omylu. Říká se, že parfém je starý jako lidstvo samo, ale kde nebo kdy byl první parfém přesně vyroben se můžeme jen dohadovat.

Čtěte více...

KONOPNÝ OLEJ

KONOPNÝ OLEJ Konopný olej neboli Sativaseedoil, je rostlinný olej získávaný z lisování semen rostlin rodu konopí. Je získáván z tzv. technického konopí, který neobsahuje návykové látky THC.

Čtěte více...

EXTRAKT Z LISTŮ ALOE VERA

EXTRAKT Z LISTŮ ALOE VERA Využívání Aloe jako léčivé rostliny má velmi dlouhou historii, která sahá do daleké minulosti. První zmínky o léčivých účincích této rostliny pocházejí ze Sumerské říše a datují se do období tisíce let před naším letopočtem.

Čtěte více...

ARGANOVÝ OLEJ NEBOLI MAROCKÉ ZLATO

ARGANOVÝ OLEJ NEBOLI MAROCKÉ ZLATO Argania Spinosa kerneil oil, česky označovaný jako hydrogenovaný olej z jader Argánie trnité, je nejčastěji znám pod jednoduchým názvem Arganový olej.

Čtěte více...

ZÁZRAK JMÉNEM KYSELINA HYALURONOVÁ

ZÁZRAK JMÉNEM KYSELINA HYALURONOVÁ Snad každý z nás už o zázraku jménem kyselina hyaluronová někdy zaslechl. V posledních letech její popularita stále stoupá, zejména v kosmetickém průmyslu.

Čtěte více...

Přihlášení

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Vice info